Terug naar site

Vier verdachten woninginbraak Assendelft weten te ontkomen

Vier mannen die gisteravond vermoedelijk betrokken waren bij een woninginbraak aan de Dorpsstraat in Assendelft hebben weten te ontkomen.

Rond 20:30 uur ging via Burgernet de oproep uit om uit te kijken naar een Zwart Opel Astra met vier mannen. De auto werd kort daarna leeg gespot in de H.P. Berlagestraat in Saendelft, waarna een politiehelikopter werd ingezet voor de opsporing van de inzittenden. Die bleken echter de benen te hebben genomen. De auto, met daarin een gestolen kluis, is op last van de politie opgehaald voor nader onderzoek.

ZAANSTAD: IVM inbraak woning dorpsstr assendelft uitkijken naar een zwarte opel astra en 4 getinte mannen. Onderneem zelf geen actie. Iets gezien? Bel 112 https://t.co/pwowsHD6Se Download Veiligebuurt app https://t.co/CZZseksy5Q pic.twitter.com/ysF6z75L0U

— Veiligebuurt_NH (@Veiligebuurt_NH) October 19, 2018

De bewoonster kwam tussen 20:00 en 20:30 uur thuis en trof in de steeg achter haar huis een onbekende man aan. Vervolgens zag zij dat twee anderen met haar kluis uit de woning kwamen en deze achterin de auto zetten. Bij het wegrijden werd een geparkeerd voertuig geraakt.

In de buurt van de achtergelaten auto is door een speurhond een kussensloop met spullen gevonden – waarschijnlijk ook een deel van de buit, aldus DitisAssendelft.nl.